Poser og overskuddshud i nedre øyelokk er et svært vanlig problem. Ved nedre øyelokksplastikk fjernes overskudd av hud og eventuelt fett i øyelokket. Fine rynker i nedre øyelokk og ved ytre øyenvinkel kan korrigeres med rynkebehandling.

Operasjonsteknikk
Posene i nedre øyelokk skyldes vanligvis at fettet i øyenhulen presser seg frem på grunn av svekkelse i bindevevshinnen som normalt sett holder det tilbake. Fettet kan fjernes med skjult tilgang fra innsiden av nedre øyelokk. Hudoverskuddet fjernes slik at arret henlegges høyt opp under vippene. Dersom øyelokkskanten er svært slakk vil det være behov for å stramme denne opp. Det finnes ulike teknikker for slik oppstramning, men i de aller fleste tilfellene er det ikke aktuelt. Kirurgen kan benytte ulike skjæreredskap som skalpell, laser eller radiobølger. Ved Eminent plastikkirurgi anvender vi radiobølger eller skalpell. Når operasjonen er ferdig skal du ta det med ro hos oss i 30-60 minutter i en god stressless.

Hvordan sys snittene?
Innvendige snitt sys ikke. Utvendige snitt lukkes med en utvendig fortløpende tynn tråd som fjernes etter 6-7 dager.

Operasjonstid og bedøvelse
Operasjonstiden er ca. 1 – 1 1/2 time. I tillegg til dette kommer forberedelser til inngrepet. I de aller fleste tilfellene utføres operasjonene i lokalbedøvelse. Det kreves da ikke noen fasteperiode. Om ønskelig kan man utføre både øvre og nedre øyelokksplastikk i samme seanse. Operasjonstiden for kombinert inngrep er ca. 2 timer, og det er da mer vanlig at inngrepet utføres i lett narkose.

Forhåndsregler
Ved konsultasjon vil du bli informert om hvilke forhåndsregler du må ta i for- og etterkant av operasjonen.