Generelt
Mangelfull brystutvikling, redusert brystforstørrelse etter fødsler/amming og ulik bryststørrelse er de viktigste grunnene til brystforstørring med silikonproteser. For noen kan brystforstørring med eget fettvev være et alternativ. Dette gjelder især ”tomme bryst” etter amming og vektnedgang og når forventningene om volumøkning er moderate. Dette kan du få nærmere informasjon om på konsultasjonen.

Ved Eminent Plastikkirurgi benyttes kun ultramoderne silikonproteser fra Motiva.

Silikonfylte proteser med polyuretanbelagt vegg benyttes i noen tilfeller, vanligvis i forbindelse med såkalt kapselkontraktur. Konsistensen i denne implantat-typen er imidlertid ikke like naturlig som for silikonproteser.

Omtrentlig protesestørrelse avtales under konsultasjonen, men operatøren vil gjerne ha litt ”å gå på” ettersom man under operasjonen kan benytte ”prøveproteser” og finne frem til den størrelsen som gir det beste resultatet.

Operasjonsteknikk ved brystforstørring
I de fleste tilfeller benytter man et innsnitt i folden under brystet (4-5 cm langt) og lager en lomme for protesen under kjertelvevet. Dette gir den mest naturlige form, og protesen beveger seg ikke når man bruker brystmuskulaturen. Hos pasienter med små bryst og lite underhudsfett kan det imidlertid være aktuelt å lage proteselommen under den store brystmuskelen for å unngå rynkedannelse i overliggende hud og følbar protesekant.

Hvordan sys snittene ved brystforstørring?
Sårene lukkes med innvendige sting som ikke skal fjernes.

Operasjonstid og bedøvelse
Plastikkirurgen bruker ca. 1 time på inngrepet. I tillegg til dette kommer forberedelser og etterarbeid. Fra fremmøtetid til hjemreise går det vanligvis ca. 3 timer. Inngrepet utføres vanligvis i narkose, men kan også i noen tilfeller utføres i lokalbedøvelse dersom dette skulle være ønskelig.

Forhåndsregler
Ved konsultasjon vil du bli informert om hvilke forhåndsregler du må ta i for- og etterkant av operasjonen.